Miks on kirsside söömine meile kasulik?
Sest kirss:
- Mõjub toniseerivalt, rahustavalt, diureetiliselt, kergelt lahtistavalt, rögalahtistina, põletikuvastaselt, antioksüdandina, valuvaigistavalt, spasmolüütiliselt, krampidevastaselt, viiruste ja bakterite vastaselt, antiseptiliselt, kapillaare tugevdavalt, skleroosivastaselt jne.
- Mõjub hävitavalt düsenteeria ja teiste nakkustekitajate puhul, nagu stafülokokk ja streptokokk.
- Parandab söögiisu ja seedimist; kustutab janu; pakub leevendust kõhulahtisuse, kõrvetiste, iivelduse ja isegi oksendamise puhul.
- Vähendab põletikke lihastes ja treeningujärgset lihasvalu, soodustab lihaste taastumist pärast vigastusi või liigseid füüsilisi harjutusi ja koormust.
- Säilitab normikohast glükoosisisaldust veres.
- Puhastab organismi toksilistest ainetest.
- Viib organismist välja liigset kolesterooli, vedelikku, kusi- ja lämmastikhapet; vähendab turseid.
- Vedeldab verd, vähendab vere liigset hüübimist, peatab verejookse.
- Taastab kilpnäärme kudede morfoloogilise struktuuri ja normaalse toimimise (korrigeerib selle nii hüpo- ja hüperaktiivsust), soodustab kilpnäärmes tekkinud sõlmeliste moodustiste ära imendumist.
Allikas: Remedyway.ee
Loe kindlasti veel: Kuus põhjust süüa rohkem kirsse ja mureleid